متن درس پنجم و سوالات مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی | کلاس اینترنتی ما (مومکا)

کلاس اینترنتی ما ( مومکا ) – متن کتاب درسی و سوالات درس پنجم کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی تحت عنوان عوامل موثر در کشاورزی در زیر آورده شده است. امید است که از آن بهره گرفته و استفاده لازم را ببرید.

درس پنجم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی عوامل موثر در کشاورزی (متن و توضیح درس)
درس پنجم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی عوامل موثر در کشاورزی (سوالات متن درس)

سوالات درس به درس مطالعات اجتماعی ششم

سوالات متن درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی- عوامل موثر در کشاورزی

۱. انسان ها بخش عمده ی غذای خود را از چه راهی به دست می آورند ؟
کشاورزی

۲. مراحل عمده ی کشاورزی را نام ببرید.
۱) کاشت ۲) داشت ۳) برداشت

۳.عوامل مؤثر در کشاورزی را نام ببرید.
۱) عوامل طبیعی ۲) عوامل انسانی

۴. عوامل طبیعی مؤثر در کشاورزی را نام ببرید.
– ۱) خاک
– ۲) آب
– ۳) آب و هوا

۵. در چه زمین هایی کشاورزی امکان پذیر نیست ؟
کوه های بلند و مرتفع کشور ما ، زمین های پرشیب و سنگلاخ ، خاک های آهکی یا نمکی در نواحی خشک

۶. در چه زمین هایی می توان محصول فراوان به دست آورد؟
دشت های هموار یا جلگه ها که خاک آبرفتی و حاصل خیز دارند

۷. درخت خرما در چه مناطق آب و هوایی رشد می کند ؟
در مناطق گرمسیری رشد می کند و نمی تواند سردی هوا را تحمل کند.

۸. یک محصول منطقه سردسیر و یک محصول ناحیه معتدل و مرطوب را نام ببرید.
منطقه ی سردسیر : سیب زمینی منطقه معتدل و مرطوب : برنج

۹. آب مورد نیاز کشاورزی چگونه تأمین می شود ؟
از آب باران ، رودها و در بعضی نواحی از آب های زیرزمینی که از راه کندن چاه یا قنات به مزرعه ی کشاورزی هدایت می شود.

۱۰. قسمت وسیع کشور ایران از نظر میزان بارندگی در چه منطقه ای قرار گرفته است ؟
خشک و نیمه خشک

۱۱.متوسط بارندگی سالیانه ایران را با میانگین جهانی مقایسه کنید.
متوسط بارندگی سالیانه ایران ۲۶۰ میلی متر و میانگین بارندگی جهان ۳۵۰ میلی متر است.

۱۲. عوامل انسانی مؤثّر در کشاورزی را نام ببرید.
نیروی کار ، سرمایه ، ابزار و وسایل ، مواد (نهاده ها)

۱۳. در کشاورزی به چه نیروهای کاری نیازمندیم ؟
افرادی ماهر که بتوانند کارهای کشاورزی را انجام بدهند مانند کشاورز ، آبیار ، علف چین ، مهندس کشاورزی

۱۴. سرمایه چه تأثیری در کشاورزی دارد ؟
باید پول داشته باشیم تا مواد و ابزار مورد نیازمان را بخریم اگر سرمایه ی ما کم باشد می توانیم با دیگران شریک شویم یا وام بگیریم.

۱۵. از ابزار کشاورزی در چه کارهایی استفاده می شود ؟
شخم زدن ، آبیاری ، درو کردن ، کندن علف های هرز

۱۶.مواد (نهاده ها) مورد نیاز کشاورزی چیست ؟
بذر ، کود ، سمّ

۱۷. چگونه می توانیم از کشاورزی خوب کشورمان حمایت کنیم ؟
با خرید و مصرف محصولات کشاورزی ایرانی

۱۸. سه مرحله عمده ی کشاورزی عبارتند از …………. و  …………. و ………….

کاشت – داشت – برداشت

۱۹. کشور ایران از نظر بارندگی جزء کشورهای …………. جهان است.

کم باران

۲۰.چون ایران کشوری آفتابی است ، میوه ها و سبزیجات آن …………. و …………. از بسیاری کشورهای دیگران است.

خوش عطر تر – خوشمزه تر

۲۱. وسایل مخصوص کشاورزی را برای …………. و …………. و …………. و …………. بکار می بریم.

شخم زدن – آبیاری – درو کردن – کندن علف های هرز

۲۲. وجود محصولات کشاورزی مختلف در کشور ایران به دلیل …………. است.

تنوع آب و هوایی

۲۳. بخش وسیعی از کشاورزی ما در مناطق …………. و …………. قرار دارد زیرا کشور ما جز کشورهای …………. جهان است .
خشک – نیمه خشک – کم باران

درس پنجم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی عوامل موثر در کشاورزی (پاسخ فعالیت ها)

گام به گام مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی

پاسخ فعالیت های درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم


فعّالیت ۱ درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۲۴ کتاب درسی)


فرض کنید شما و گروهی از دوستانتان تصمیم گرفته‌اید یک محصول کشاورزی تولید کنید. کتاب را ببندید و همفکری کنید به چه چیزهایی نیاز دارید؟ آنها را روی یک کاغذ بنویسید و در کلاس بخوانید.

  1. خاک مناسب و حاصلخیز
  2. آب
  3. کود
  4. بذر گیاه مورد نظر
  5. نور خورشید
  6. بستر مناسب مثل گلدان یا باغچه

فعّالیت ۲ درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۲۵ کتاب درسی)


کاربرگه شماره ۵ را در کلاس انجام دهید.


فعّالیت ۳ درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۲۵ کتاب درسی)


غذای محلی شما چیست و کدام محصولات کشاورزی در آن به کار رفته است؟

کاربرگه ی شماره‌ ی ۶ را انجام دهید.

جواب این سوال به شهر محل زندگیتان بستگی دارد، اما به عنوان مثال:

یکی از غذا های محلی تهران، والک پلو است که در آن محصولات کشاورزی: برنج، سیر و والک (نوعی گیاه کوهی) به کار رفته است.

یکی از غذا های محلی اصفهان، حلیم بادمجان است که در آن محصولات کشاورزی: بادمجان، برنج، پیاز، لوبیا سفید و زعفران به کار رفته است.

یکی از غذا های محلی شیراز، آش انار است که در آن محصولات کشاورزی: انار، لپه، برنج، پیاز و سبزی به کار رفته است.

یکی از غذا های محلی تبریز، کوفته تبریزی است که در آن محصولات کشاورزی: لپه، برنج، پیاز، سبزی، آلو و گوجه به کار رفته است.

یکی از غذا های محلی قم، آبگوشت قنبید است که در آن محصولات کشاورزی: کلم قمری (قنبید)، گندم، لوبیا سفید، پیاز و گوجه به کار رفته است.

یکی از غذا های محلی اراک، آش ترخینه دوغ است که در آن محصولات کشاورزی: لوبیا چیتی، نخود، عدس، سیر و سبزی به کار رفته است.

شما نیز می توانید در بخش پیام ها در قسمت پایین این پست، غذاهای محلی شهر و استان خود را نام ببرید تا در پاسخ این سوال با اسم خودتان ثبت شود.

توحید هاشمی نوشت:

غذای محلی استان من : آش دوغ بیجار _نان روغنی (برساق)
کلانه سنندج _خورش گیلاخه_آش پرپوله_آش دندونی(دانه کولانه )_خورش قازیاغه_خورش کنگر_حلوا سوهانی بیجار_حلوای پرشکه بیجار

فرید حبیبی نوشت:

غذایی محلی شهر من : ترخینه که از بلغور گندم و دوغ محلی در تابستان درست می شود.ودر زمستان به علت مقوی بودن در صبحانه با پیاز داغ نعنا داغ میل می کنند. حلوای پرشکه یه غدای محلی است با آرد و شیر و شکر و گلاب هل و آب و روغن درست می‌شود غذایی خوشمزه و مقوی است.

محمدرضا نوشت:

غذاهای محلی استان زنجان : آش ترش و خورش آلوچه

حسین شفیعی نوشت:

غذای محلی شهر بیجار : کوکو سبزی با نوعی تره به نام ترگه خانه گان (یعنی تره ی خان ها)‌ که لبه چشمه سراب یافت می‌شود که به این نوع تره کرفس آبی هم می‌گویند. خوراک غازیاغی(نرگسی گروسی)، حلوای پرشکه و گژنیز، حلوا سوانی (حلوا سوهانی گروسی)

باکس صفحه های مهم و مرتبط سایت

صفحه کلاس اینترنتی ما ( مومکا ) در آپارات – ورود به صفحه

کتاب مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی ( سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ ) – دانلود

صفحه حل کاربرگه های مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی – ورود به صفحه

کتاب های درسی پایه (کلاس) ششم ابتدایی (سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ ) – ورود به صفحه

 

مقالات مرتبط

1.5 2 votes
ارزش و کیفیت مطلب
guest
7 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمام نظرات
توحید هاشمی

غذای محلی استان من:
آش دوغ بیجار _نان روغنی (برساق)
کلانه سنندج _خورش گیلاخه_آش پرپوله_آش دندونی(دانه کولانه )_خورش قازیاغه_خورش کنگر_حلوا سوهانی بیجار_حلوای پرشکه بیجار

فرید حبیبی

غذایی محلی شهر من :
ترخینه که از بلغور گندم و دوغ محلی در تابستان درست می شود.ودر زمستان به علت مقوی بودن در صبحانه با پیاز داغ نعنا داغ میل می کنند..
حلوای پرشکه یه غدای محلی است با ارد و شیر و شکر و گلاب هل و اب و روغن درست میشود غذایی خوشمزه و مقوی است..

محمدرضا

غذاهای محلی استان زنجان
آش ترش
خورش آلوچه

حسین شفیعی

غذای محلی شهر بیجار،کو کو سبزی با نوعی تره به نام ترگه خانه گان(یعنی تره ی خان ها )که لبه چشمه سراب یافت میشود به این نوع تره کرفس آبی هم میگویند،خوراک غازیاغی(نرگسی گروسی )،حلوای پرشکه و گژنیز،حلوا سوانی(حلوا سوهانی گروسی ).

پارسا امامعلی

غذا های محلی شهر بیجار :
آش ترش که از انگور درست میشود
مواد لازم:حبوبات : شامل نخود _لوبیا و قیصی و لبو قرمز و هسته انگور این غذا خیلی مقوی و خوشمزه است ودر فصل زمستان بهتر است
هوروش و شیر:این غذا مخصوص فصل زمستان است
مواد لازم:شیر_گندم خرد شده را می پزند تا کاملا له شود به آن شیر اضافه می کنند و دوباره هم میزنند تا با گندم مخلوط شود و قوام بیاید این غذا صبحانه ها خورده می شود
نان چای :این نان مخصوص شهر بیجار است ودر صبحانه ها میل میشود
مواد لازم:آرد _شکر_روغن_
این نان را بر روی ساج یا تنور درست میکنند
آش پرشکه :این آش بیشتر به صورت آش نذری در شب های قدر ماه رمضان پخته میشود
مواد لازم:عدس_اسفناج_مرزه خشک_پیازداغ_نمک_زردچوبهو از همه مهم تر پرشکه که از خمیر خشک شده ی خرد شده به دست می آید
آش شلم :این غذا در روز های برفی زمستان خورده میشود
مواد لازم:ابتدا گندم را با آسیاب دستی (دسره ) نیم کوب میکنند و بعد الک میکنند تا آرد آن را جدا کنند سپس گندم های خرد شده را با برگ شلغم و خود شلغم که خرد شده است مخلوط میکنند سپس کمی له آن آب اضافه میکنند این مواد را درون یک سطل میریزند و درب آن را محکم میبندند تا هفت الی هشت روز بماند تا این مواد ترش شود سپس از این مواد به صورت گلوله ها متوسط روی پارچه یا برگ مو میگذارند تا کاملا خشک شود وقتی که میخواهند این آش را درست کنند باید از این مواد استفاده کنند
مواد لازم:لوبیا_نخود_قیصی_چغندر_پیازداغ_نمک_زردچوبه واز همه مهم تر از شلم های خشک شده به آن اضافه میکنند
برساق:این نان در چهار فصل استفاده میشود و شب بیست و یکم ماه رمضان و جمعه آخر سال به عنوان نذر پخش میکنند
مواد لازم :آرد _آب_نمک_زردچوبه_خمیر مایه _روغن سرخ کردنی
طرز تهیه:ابتدا به آرد نمک و زرد چوبه اضافه میکنیم سپس خمیر مایه را در یک لیوان حل میکنیم پس از مدتی آن را به آرد اضافه میکنیم سپس به مقدار لازم آب اضافه میکنیم و این مواد را مخلوط میکنیم و ورز میدهیم این خمیر را حدود سی تا چهل دقیقه استراحت میدهیم سپس از خمیر به اندازه یک نارنگی بر می‌داریم وبا دست یا وردنه آن را صاف میکنیم وبه شمل دایره یا بیضی در می آوریم سپس در روغن خیلی داغ سرخ میکنیم
کله جوش (کالیوج):این غذا در هر فصلی قابل خوردن است
مواد لازم:لپه_پیازداغ_کشمش_گردو_ماست_آب
طرز تهیه:ابتدا لپه را می پزند سپس پیاز داغ درست میکنند و به آن نمک و زرد چوبه اضافه میکنند و به آن گردو و کشمش می افزایند در آخر ماست را با آب مخلوط میکنند و بر روی شعله ی گاز میگذارند تا گرم شود سپس از آن مواد کا از قبل حاضر شده بود داخل ماست و آب میریزند و آن را میل میکنند
لوله وا (قیماق):این غذا را برای صبحانه و خانم هایی که تازه فرزندی را به دنیا آورده اند استفاده میکنند
مواد لازم :آرد _آب_روغن محلی_کمی نمک_
طرز تهیه:ابتدا به آرد کمی نمک اضافه میکنیم سپس با روغن آن را تفت می دهیم تا رنگ آرد عوض شود سپس به آن آب سرد اضافه میکنیم و دائم هم میزنیم تا به یک مایه قوام یافته ای تبدیل شود
آش دوغ:این غذا در تابستان خورده میشود
مواد لازم:دوغ_اسفناج_هوروش_سیر_نعنا داغ_پیازداغ
گنم برشیا:(گندم سرخ شده):این خوراکی به عنوان تنقلات استفاده میشود واز گندم استفاده میشود
حلوای پرشکه_حلوا سوهانی_خورش کنگر_خورش غازیاغی (نرگسی)_شیره انگور(دوشاو)_
کوکو سبزی:مواد لازم:اره
ترشی هفت بیجار_
دوستان عزیزم امیدوارم که از این غذا ها خوشتون بیاد و از این غذاها بخورید و لذت ببرید
غذا ها و نان های محلی بیجار گروس 👆👆👆

محمد مهدی شکراللهی

یکی از غذا های بیجار دانه کلانه و کالوچ دلماچ،شلغم و نان های آن برساق،گرده،نان چای

🖤مشکی🤍

غذاهای محلی استان گیلان که استان گیلان شهر رشت بهترین غذاهای محلی در کشور رو داره
فسنجان ، گمج کباب ، ترش تره 😋😋

7
0
دوست دارید عقاید خود را با دیگران به اشتراک بگذارید؟x
()
x